Kreativa kockar, inspirerande matlagning och bra råvaror är de bästa ingredienserna för en god lunch. Le central satsar även stort på hållbarhet.
Intill ljusgården ligger vår restaurang Le Central par Marcel P, med tillhörande matsal och lounge. Det finns plats för cirka 250 personer och den är öppen för både besökare och medarbetare.
Under sommarperioden finns det möjlighet att äta lunch eller fika på vår uteservering.
Öppettider
Måndag–fredag kl 8–16
Frukost
Serveras kl. 8–10
Det finns bland annat smoothies, juicer, overnight oats, yoghurt med granola och olika sorters smörgåsar.
Lunch
Serveras kl. 11–14
Idén är 85/15. 85 % goda grönsaker och 15 % protein. Varje vecka kommer du kunna välja bland sex till nio olika vegetariska rätter och soppor, i bufféform. Det kompletterar du med en varmrätt, serverad á part, bestående av kött, fisk eller vegetariskt. Rätterna anpassas efter årstid.
Förutom buffén kommer det finnas en Á la carte-meny varje dag, med onsdagen som höjdpunkt då vi serverar den klassiska franska traditionen – Steak tartare mercredi (Råbiffsonsdag), som naturligtvis också går att få vegetarisk.
Fika
När som helst på dagen kan du köpa fika i restaurangen. Det finns bland annat fikabröd, dricka och godis.
Hållbarhet
Le central tänker annorlunda, både för din och för miljöns skull. De kallar det WE FIGHT FOOD WASTE.
I sitt hållbarhetsarbete jobbar de med de råvaror de kan få in, efter årstid och kan därför inte sätta menyerna i förväg. Allt för att minska matsvinnet.
Varje dag kommer de väga svinnet och publicera resultatet dagen efter, så att alla kan vara med och följa arbetet.
Catering
Även när det gäller catering jobbar Le Central med hållbarheten. Fråga därför hellre vad de kan göra än beställ något väldigt specifikt, som kanske kräver att de köper in något som inte är i säsong för tillfället.
Förfrågningar görs till boka@lecentral.se.