Om webbplatsen

www.navetvasteras.se är byggd för att vara användbar för så många som möjligt. Webbplatsen är responsiv och anpassad för att fungera på både datorskärmar som surfplattor och mobiltelefoner.

Säkerhet

För att skydda din information använder webbplatsen https. Detta innebär att trafiken mellan webbservern och din webbläsare är krypterad. Av säkerhetsskäl så är SSL 3 och äldre versioner avstängda eftersom de inte längre anses vara säkra.

Så här hittar du på navetvasteras.se

Vi vill att du som besökare ska få svar och hitta snabbt. Här beskriver vi kort hur du når den information som intresserar dig.

Spårmärkning (brödsmulor)

Vi använder oss av spårmärkning för att göra det enklare för dig att navigera på navetvasteras.se. Spårmärkningen visas längst upp på varje sida, ovanför sidrubriken. De blåa länkarna går att klicka på om du vill backa bakåt.

Kontakta Navet

Under sidan Hitta hit finns beskrivningar för hur du enklast tar dig hit, samt adressuppgifter.

Foton på webbplatsen

Bilderna på webbplatsen får endast användas av Navet om inget annat står angivet.

Var med och påverka

Nya navetvasteras.se är lanserad, men du får gärna komma med synpunkter och förslag på hur vi ska fortsätta utveckla webbplatsen. Det gör du enklast genom att fylla i formuläret på sidan navetvasteras.se/hitta-hit.

Kakor

Vår webbplats använder sig av kakor (cookies) för att leverera viktiga funktioner och förbättra användarupplevelsen.

Kakor är små textfiler som lagras på besökarens dator och innehåller information. Det finns två typer av kakor:

  • Varaktiga kakor är en fil som sparas på besökarens dator som ligger kvar tills varaktighetstiden går ut. Den används t.ex. för att anpassa webbplatsen till besökarens önskemål och intressen. De försvinner tidigare om besökaren väljer att rensa bort kakor från webbläsaren.
  • Sessionskakor lagras temporärt i besökarens dators minne tills besökaren stänger sin webbläsare.

Om kakor på webbplatsen.

Tillgänglighetsredogörelse

Vi strävar efter att www.navetvasteras.se ska kunna uppfattas, hanteras och förstås av alla användare, oavsett till exempel funktionsnedsättningar och oberoende av vilka hjälpmedel de använder. Vi ska åtminstone uppnå grundläggande tillgänglighet genom att följa WCAG 2.1 på nivå AA. Detta gör vi genom att bl.a. utforma webbplatsen med responsiv design, ha tillräckligt höga kontrastvärden, erbjuda olika typer av navigation samt underlätta för digitala hjälpmedel såsom skärmläsare.

Kontakta oss om du upplever hinder

Kontakta oss om du på grund av brister hindras från att ta del av vår digitala service.

Du kan kontakta oss via:

Vi kommer att försöka åtgärda problemen och se till att du får den digitala service du har rätt till.

Kontakta tillsynsmyndigheten

Du kommer framöver kunna vända dig till Myndigheten för digital förvaltning om du inte är nöjd med hur vi uppfyller kraven på tillgänglighet.

Webbplatsen publicerades 21 oktober 2019.
Redogörelsen uppdaterades senast den 1 oktober 2019.