Nu är det klart vilka som kommer ta över restaurangen efter Le Central. 1 september välkomnar vi Västerås stads arbetsmarknadsenhet, som kommer driva Café och restaurang Laddstationen.
När öppnar nya restaurangen?
Måndag 1 september.
Öppettider
Restaurangen har öppet för försäljning varje vardag kl 8–15.15.
Dagens lunch serveras kl 11–14.
Gammalt namn i ny regi
Namnet Laddstationen är bekant för många medarbetare på Navet, det hette restaurangen innan Le Central öppnade. Den här gången är det dock i ny regi.
Det är Arbetsmarknadsenheten på Västerås stad som kommer ta över. I köket jobbar personer som arbetstränar. Till sin hjälp har de arbetsledare som är utbildade kockar.
Husmanskost från grunden till lunch
Dagens lunch kommer huvudsakligen bestå av husmanskost. Allt är lagat från grunden på plats i köket på Navet.
De erbjuder tre varmrätter varje dag, varav en vegetarisk och en billigare rätt. Sallad och bröd ingår.
Huvudrätten byts ut på torsdagar.
frukost, fika och möjlighet till catering
Till cafédelen bakar de bröd, tårtor, smörgåstårtor och gobitar från grunden i sitt bageri på Slakterigatan. Där har de som jobbar stöd av arbetsledare som är utbildade bagare och konditorer.
Smörgåstårtor, kanellängde, limpor, lussebullar, semlor, tårtor och liknande kommer finnas som beställningsvaror.
De säljer även mellanmål, snacks och läsk.
Beställ catering med bra framförhållning
Catering behöver du beställa några veckor i förväg. Några av de som jobbar har inte samma tempo, eftersom de arbetstränar, men de kommer vara fler i köket än tidigare entreprenörer varit.
I början är dagens lunch prioritet. Under den tiden bygger de upp trygghet och rutiner för de arbetstränande och hoppas att de kan ta emot och leverera fler beställningar så snart som möjligt.
Information om hur du beställer catering kommer senare, men idag finns det ingen möjlighet att beställa innan de öppnar 1 september.
Arbetslösa får chans att arbetsträna – en väg in i arbetslivet
I restaurangen får arbetslösa Västeråsare, som tillfälligt eller under en längre tid stått utanför arbetsmarknaden, chans att arbetsträna, språkträna och praktisera på en riktig restaurang, där de får en bred erfarenhet både i matlagning och bemötande. Målet är att de sen ska gå vidare till arbete eller studier.