Ta sig till jobbet

Det finns flera bra sätt att ta sig till Navet på. Vilket du än väljer, välkommen till jobbet!

Välj gärna i största möjliga mån att använda fossilfria färdmedel när du tar dig till jobbet.

Adress:
Gasverksgatan 7
721 30 Västerås

Ingång sker via trapphusen på baksidan eller via ljusgårdens ingångar på fram- eller baksidan av huset. För att komma upp till kontoren, eller till hissarna i ljusgården, krävs passerkort.

Cykel

Det är bra cykelförbindelser till Navet, både från stan, Viksäng och Ängsgärdet sett. Cykelbanan som går utanför Navet är en så kallad prioriterad cykelväg, vilket betyder att den snöröjs så snabbt som möjligt under vinterhalvåret. Cykeln parkerar du i något av våra drygt 330 cykelställ, flertalet med tak, så när du ska cykla hem är sadeln torr. Cykelställen finns på båda sidorna av huset. I receptionen finns det enklare verktyg och cykelpump att låna vid behov. Närmsta luftpump finns i korsningen av Pilgatan/Björnövägen, på samma sida som biltvätten. Glöm inte cykelhjälmen!

Karta över Västerås stads prioriterade cykelvägar

Karta över cykelpumpar i Västerås

Buss

Linje 2, 3, 5 och 22 stannar precis framför Navet. Hållplatsen heter Kungsängsgatan. Kommer du med en buss som stannar på andra sidan vägen av Navet så rekommenderar vi att du följer gångvägen i trafikens riktning, svänger ner till höger efter Kinnarps och gå under viadukten. Safety first!

En hållplats ifrån Navet, på Pilgatan, stannar buss nummer 1, 2, 3, 4, 5, 11, 12, 22 och 24.

VL’s hållplatskarta för stadstrafiken i Västerås

Från centralen

Det tar 10-15 minuter att promenera från centralen, beroende på vilket tempo du håller. Skulle det spöregna eller vara snöstorm kan du hoppa på någon av bussarna ovan. Tänk bara på att stiga på i rätt riktning. Det går även att hyra en cykel via DigiBike, om det finns någon i närheten.

Bil

För dig som behöver ta bilen finns det tre personalparkeringar.

1. Navets parkering. Här finns ett 80-tal uppmärkta personalparkeringar. Resten är gästparkeringar eller för bilpool och verksamhetsbilar. Dessutom finns det ett litet antal platser för dig med elbil.
2. Tornpannan. Den här lilla fyrkanten är endast avsedd för dig som har din arbetsplats i Navet.
3. Gasverket 2, mellan Kokpunkten och rörverkstaden. Den här ytan delas med andra personer som jobbar i eller besöker området.